Gemeente Utrecht en RD4 aanjagers van innovatie bij Jewel

 

Overheden kunnen als grote inkopers een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van innovaties. De Gemeente Utrecht geeft hierin het goede voorbeeld. 

In Stad+Groen (nr 1 – 2017) is te lezen hoe de Gemeente Utrecht voor het digitaliseren van de aansturing van grootschalige veegwerkzaamheden samenwerkt met Jewel. Door de expertise van de Gemeente Utrecht als uitvoerende partij samen te brengen met de technologische expertise van Jewel, is de softwareontwikkelaar uit Wageningen in staat geweest om een revolutionaire nieuwe applicatie te ontwikkelen. De Gemeente Utrecht en Jewel hebben nu in een overeenkomst vastgelegd dat hier de komende vier jaar zeker veertig voertuigen mee worden aangestuurd.

RD4 combineert Taken en Vegen

Ook het Reinigingsbedrijf RD4 uit Limburg loopt vaak voorop bij innovaties. Vanwege de verdere uitbreiding van de BOR-activiteiten is hier een sterke vraag ontstaan naar een slimme combinatie tussen de aansturing van de veegwagens en van de machines voor onkruidbestrijding. Bij Jewel wordt hiervoor een uitwisseling mogelijk gemaakt tussen de modules Taken en Vegen. Daarmee kan de meest optimale verhouding gekozen worden tussen beeldgericht werken, en het werken op basis van frequentie.

 

Lees het hele artikel Jewel introduceert slim vegen in Stad+Groen 2017-01