search icon

    Blog

    Onkruidbestrijding: start het groeiseizoen met een voorsprong

    Geschreven door Jeroen van Ammers BOR

    Veegacties zijn essentieel om onkruid op verharde oppervlakken te voorkomen. Hoewel veel gebieden efficiënt worden schoongemaakt met veegmachines, zijn er plekken waar machinaal reinigen niet mogelijk is. Daarom is het handmatig verwijderen van vuil noodzakelijk. Deze werkzaamheden kunnen al in de winterperiode worden uitgevoerd. Ontdek hier hoe je dit op een efficiënte manier kunt aanpakken en grip kunt krijgen op onkruidbestrijding.


    Samenwerken met Machinisten

    Tijdens het groeiseizoen is het belangrijk om de focus te leggen op het optimaal gebruik van veegmachines met behulp van de app voor veegmachinisten. Begin daarom in de wintermaanden al met het handmatig verwijderen van onkruid op moeilijk bereikbare locaties. Laat de machinist of een andere medewerker van de organisatie locaties waar machinaal niet geveegd kan worden inventariseren met behulp van een tablet, zodat alle locaties zichtbaar worden op de digitale kaart. Hierdoor krijg je een goed beeld van de locaties die extra aandacht vereisen. Gebruik deze informatie vervolgens om routes te plannen, zodat je collega's het vuil handmatig kunnen verwijderen.

     

    Onkruid op verharding winter

     

    Waar vuil blijft liggen, ontstaat een voedingsbodem voor onkruid

    In de winterperiode is het waarschijnlijk rustiger qua werkzaamheden voor het team. Benut deze tijd door het team uit te rusten met een schep, bladblazer en bezem, zodat zij het vuil op de aangewezen locaties kunnen verwijderen. Op deze manier voorkom je extra werk tijdens het drukke groeiseizoen.


    Begin het groeiseizoen met een voorsprong

    Jewel ondersteunt de uitvoering van diverse werkzaamheden in het Beheer van de Openbare Ruimte. De app is ontworpen om vakmensen buiten daadwerkelijk te ondersteunen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Benieuwd hoe de Jewel app je ook kan helpen bij andere werkzaamheden tijdens het groeiseizoen (en daarna)? In onze productsheet vertellen we je meer over onze applicatie.

     

    Productsheet BOR download

    Download de productsheet

    Deel dit blog | |

    Over dit blog

    Via onze blogs houden we je op de hoogte van ontwikkelingen in de branche. 

    Nieuwe blogs in je mailbox ontvangen?

    Nieuwste artikelen