Jewel%20blog

Blog

Winterse werkzaamheden in BOR met Jewel Taken

authorIcon Geschreven door Jeroen van Ammers topicIcon BOR

winterse werkzaamheden beheer openbare ruimte

Het is koud buiten en dat betekent dat de werkzaamheden in Beheer Openbare Ruimte op een lager pitje staan. Juist in de winterperiode kan je voordelen behalen voor het komend groeiseizoen. Met behulp van de Jewel Taken app bereid je de buitenruimte (en je organisatie!) optimaal voor op dit voorjaar. Hoe? Daarover lees je meer in dit blog.

Voedingsbodem voor onkruid op onbereikbare vlakken

Een belangrijk onderdeel van het beheersen van onkruid op de verhardingen is het voorkomen dat een voedingsbodem ontstaat. Hiervoor worden onder andere veegmachines in gezet, deze zorgen dat er geen voedingsbodem ontstaat. Maar deze veegmachines komen niet overal bij, denk aan parkeervlakken of verkeersdruppels. Op deze plekken blijft de voedingsbodem liggen en ontstaat er onkruid. Heel vervelend, vooral omdat in de groeiperiode vaak weinig tijd is om op deze plekken handmatig het onkruid te verwijderen. Maak daarom gebruik van de wintertijd door medewerkers nu al naar deze gebieden te sturen om de voedingsbodems handmatig weg te halen. Hierdoor zorg je ervoor dat deze locaties tijdens het groeiseizoen geen problemen gaan opleveren. Deze werkzaamheden kun je eenvoudig inplannen met behulp van de Jewel Taken app: je stuurt een medewerker op pad die alle plekken in kaart brengt en vervolgens maak je er een takenlijst van voor de medewerkers buiten. Zo wordt geen plekje vergeten en ga je schoner het nieuwe groeiseizoen beginnen!

Rooien en planten van bomen

Tijdens de winterperiode worden bomen gerooid, verplant en geplant en tijdens het groeiseizoen voorzien van voldoende water. Wanneer je direct digitaal vaststelt waar deze werkzaamheden uitgevoerd worden en wat er is gedaan, kun je hier later in het jaar profijt van hebben. Twee voorbeelden:

  • Bij het rooien en verplanten van bomen kun je direct de vervolgacties aangeven. Denk aan de volgende werkzaamheden zoals stobbenfrezen en herstel van de verharding . Dit verschilt per locatie, dus het is handig om direct tijdens de uitvoering een digitale notitie hiervan te maken.
  • Bij het planten van bomen geef je direct in de app aan waar ze geplant zijn. Doordat dit digitaal is, kun gedurende het groeiseizoen alle nieuw geplante en verplante bomen voorzien van water. Je weet in welk jaar de boom geplant is, dus kunt per jaar aangeven wat de hoeveelheid water is die de boom nodig heeft. Zo weet je zeker dat geen enkele plant iets tekort komt of teveel krijgt!

Nieuw gebied in kaart brengen en voorbereiden

Vaak wordt rond deze tijd bepaald of jouw organisatie verantwoordelijk wordt voor een nieuw werkgebied komend seizoen. Nu is het perfecte moment om te kijken hoe dit gebied erbij ligt en of het wel aan het beeldniveau voldoet. Met behulp van Jewel Taken kun je inzichtelijk maken welke locaties niet aan een basisniveau voldoen. Je rijdt simpelweg door het gebied heen en geeft precies op de kaart aan wat nog niet aan het beeldniveau voldoet. Dit kan direct met foto’s en aantekeningen onderbouwt worden, zodat je een compleet beeld kan schetsen van de huidige situatie en de nodige aanpassingen.,

Benut jij de wintertijd optimaal?

Door het koude weer doet iedereen het misschien wat rustiger aan, maar juist nu kun je de perfecte voorbereidingen treffen voor komend groeiseizoen. Zorg voor minder stress in het voorjaar en haal meer uit Jewel Taken. Ik ben benieuwd of jij bovenstaande functies al gebruikt en hoe jij je voorbereid op het bloeiseizoen. Laat je ervaringen achter in een reactie.

download e-book Nederland nog schoner

Deel dit blog | |

Over dit blog

Via onze blogs houden we je op de hoogte van ontwikkelingen in de branche. 

Nieuwe blogs in je mailbox ontvangen?

Nieuwste artikelen