•  

Jewel Gladheid

Jewel Gladheid

Gladheidbestrijding op basis van digitale routes

» Jewel Gladheid
Jewel Gladheid – voor uw gladheidbestrijding

Bent u klaar voor de gladheidbestrijding deze winter? De webapplicatie Jewel Gladheid maakt het mogelijk om de meest optimale routes door te rekenen, voor uw hele werkgebied of voor een deel daarvan. Resultaat: routes voor alle te strooien wegen, afgestemd op de strooicapaciteit van het voertuig. Dit alles gepresenteerd in overzichtelijke kaarten, routebeschrijvingen en navigatiebestanden.

Digitale strooiroutes

Met Jewel Gladheid heeft u op ieder gewenst moment de beschikking over digitale strooiroutes voor autowegen én fietspaden, zowel voor preventieve als curatieve strooiacties. Routes past u eenvoudig aan: handmatige tekenacties behoren tot het verleden en wijzigingen in de strooiroutes zijn eenvoudig inzichtelijk te maken op uw eigen website.

Jewel helpt u graag verder

Met Jewel Gladheid kunt u al vroegtijdig beginnen met het aanpassen van uw strooiroutes. Daarmee bent u tijdig voorbereid op de gladheidbestrijding deze winter. Zo biedt optimalisatie een uitgelezen kans om de efficiency in uw strooiacties te vergroten. Nieuwe optimale routes vragen tijd én flexibiliteit van uw medewerkers. Nu gebeurt het regelmatig dat strooiroutes op het laatste moment worden gewijzigd, met onbekende gevolgen voor de capaciteit en efficiency van de dienstverlening.  Jewel u dat werk graag uit handen. Onze consultants staan voor u klaar, leveren u binnen de afgesproken termijn volledig geoptimaliseerde routes aan en begeleiden u desgewenst bij de implementatie.

Jewel Gladheid applicatie

U kunt Jewel Gladheid ook gebruiken als beheertool binnen uw organisatie. Daarvoor verzorgen wij een uitgekiende opleiding, zodat u daarna op ieder gewenst moment zelf uw routes kunt aanpassen en up-to-date houden.

Meer functionaliteiten:
  • Routeoptimalisatie – Optimalisatie van strooiroutes helpt om met zo min mogelijk strooiers het hele werkgebied binnen de afgesproken tijd te behandelen. De routes zijn digitaal beschikbaar,  voor de opdrachtgever en voor andere betrokken partijen. De applicatie houdt rekening met bijvoorbeeld rij- en strooisnelheid, aantal depots en hun locatie, wegtype en wettelijk toegestane snelheden.
  • Routecreate: vastleggen – U kunt Routecreate gebruiken om uw huidige strooiroutes vast te leggen in Jewel Gladheid, met behoud van de rijvolgorde. Zo maakt u deze daadwerkelijk toonbaar.
  • Routecreate: aanpassingen – Tijdelijke aanpassingen (bijvoorbeeld wegwerkzaamheden of gewijzigde afspraken) verwerkt u snel en eenvoudig in uw routes. Met Routecreate blijft de bestaande routevolgorde intact, maar wordt de routebeschrijving automatisch aangepast. De statistieken van uw routes worden direct aangepast, zodat u het effect van uw omleiding meteen kunt inzien.
  • Navigatie – Geoptimaliseerde routes zijn te exporteren naar het Jewel Navigatiesysteem in het voertuig. De tablets tonen de actuele routes die uiteraard zijn voorzien van strooi- en rij-instructies.
  • Overzicht van routedata – Doordat alle strooidata in Jewel Gladheid vastgelegd zijn, heeft u direct en overzichtelijk toegang tot gegevens als strooikilometers, tijd en hoeveelheid zout per route of per werkgebied. Deze informatie is beschikbaar in Excel-tabellen.

 

 

De voordelen op een rij:

  • Jewel is webgebaseerd en als service af te nemen
  • Jewel is web- en apptechnologie en verbindt de buitendienst met de binnendienst
  • Besparingen tussen 5% en 30% op tijd en kilometers mogelijk
  • Routeoptimalisatie-technologie volledig in Wageningen ontwikkeld
  • Jewel bestaat uit een vast team dat reeds 15 jaar in de BOR-markt opereert

 

Zoetermeer, Den Bosch, Twente Milieu en Zeeland strooien efficiënter met Jewel Gladheid. Lees meer over hoe zij deze software ervaren.

Jewel is de ICT-specialist voor uitvoerende BOR-taken.

Laatste nieuws