•  

ACV-strooiwagens rijden altijd goed

» ACV-strooiwagens rijden altijd goed

Met Jewel-spraaksturing rijden ACV-strooiwagens altijd goed

“Hier heb je een tablet met de route, dus strooien maar!”, kan Jacob van de Kolk tegenwoordig tegen zijn chauffeurs zeggen. Als Coördinator Winterdienst bij de regionale reinigingsdienst ACV (Ede, Renkum, Veenendaal, Wageningen) is hij verantwoordelijk voor de strooiroutes en de aansturing van de chauffeurs. En sinds hij de spraakgestuurde routebegeleiding van Jewel Gladheid gebruikt, gaat dat een stuk makkelijker.

ACV winterdiensten foto artikel spraak

“Wij krijgen van de gemeenten door welke straten wij moeten strooien, het zogenoemde areaal. Vervolgens maken wij daar zelf onze routes van. Die hebben we door Jewel planningssoftware laten optimaliseren, en vervolgens zelf nog even nagelopen. De routes die daar uiteindelijk uitgekomen zijn, staan nu op een tablet in elke strooiwagen”, vertelt Van de Kolk. “Het mooie van Jewel is dat daar spraaksturing aan vastzit. Niet alleen ‘Neem de volgende weg rechts’, zoals we gewend zijn van de autonavigatiesystemen. Maar we kunnen er hele specifieke aanwijzingen in zetten, bijvoorbeeld ‘Rijd deze weg achteruit in’, als het een weg is waar je niet kunt keren.”

Route-aanwijzingen op maat

Op deze manier kan Van de Kolk de routes compleet op maat maken, en dat is hard nodig. “Zeker als je een chauffeur hebt die de route niet kent, is het nodig dat je bijzonderheden kunt melden. Onze ervaren winterdienstmedewerkers hebben al hun kennis ingezet om elke meter van de route te verduidelijken. Dan zegt de spraakcomputer bij een straat met buxus erlangs bijvoorbeeld ‘Let op, strooi minder breed in verband met kwetsbare begroeiing’. Buxushagen kunnen heel slecht tegen zout. Zo lossen we dat mooi op, anders krijg je maar claims, en daar zit niemand op te wachten.”

Eenvoudig aanpassen

Wat ook heel handig is, vindt Van de Kolk, is hoe eenvoudig je in Jewel Gladheid de routes aan kunt passen. “De hele route staat in een tabel, en in de kolom ‘opmerkingen’ staan de specifieke aanwijzingen. Dus als een ervaren chauffeur zegt: daar kunnen we beter nog even toevoegen dat je allebei de kanten van de vluchtheuvel moet strooien, dan typen we dat daar gewoon in. Ook hebben we aanwijzingen toegevoegd als ‘Over 200 meter is er een Navigatiebushalte, strooi ook de busparkeerplaats’, of ‘Over 100 meter volgt er zoab, gebruik een dubbele strooidikte’. Dat soort aanpassingen is zo gebeurd.”

Tijdelijke wijzigingen opgelost

Ook kan de route op die manier rekening houden met tijdelijke wijzigingen. “Bij station Ede-Wageningen gaat de parkeerplaats op de schop, en is er op het kazerneterrein een tijdelijke parkeerplaats ingericht. Die moet natuurlijk wel worden gestrooid als dat nodig is. Maar die parkeerplaats staat nog niet op de kaart, omdat het geen openbare weg is. In de routetabel konden we dat eenvoudig oplossen. We hebben nu de instructie toegevoegd ‘Ga hier rechtsaf het kazerneterrein op, rijd de weg uit en strooi de parkeerplaats – ga daarna terug naar de route.’ Dat werkt prima, zonder dat we gekke toeren uit hoeven te halen om de kaart aan te passen.”

Vlot gestrooide wegen

Hij merkt dat zijn chauffeurs het prettig vinden dat ze niet meer de hele tijd op een kaartje hoeven te loeren. “Het is toch meestal in het donker, vaak bij slecht weer, het moet allemaal snel gebeuren, dus dan werkt spraaksturing veel relaxter.” Maar ook zelf is hij heel tevreden. “De lijnen met Jewel zijn kort. Kleine aanpassingen doen we zelf, wat ingewikkeldere dingen laat ik door Jewel doen.” En dan het allerbelangrijkste: “Met de spraaksturing rijden we voortaan altijd goed en kunnen we dus leveren waar de gemeenten – en hun burgers – om vragen: vlot gestrooide wegen, zodat het verkeer door blijft stromen. Kortom: het werkt prima!”

Meer weten? Neem contact op via info@jewel.eu of bel met Grace Joseph, consultant Gladheidbestrijding, 06 2192 5033.

Gerelateerde berichten