•  

Betrek mensen bij digitalisering

» Betrek mensen bij digitalisering

Betrekken van medewerkers loont bij digitaal routesysteem

Het liep niet meteen vlekkeloos, toen Veeg- en Straatbedrijf Den Haag twee winters geleden overstapte op het digitale routesysteem van Jewel Gladheid voor de strooidiensten van fietspaden. Medewerkers, die het werk vaak al 30 jaar deden, hadden het gevoel dat ze overbodig werden gemaakt, en er ontstond veel weerstand. André Ouwerkerk, depotleider van depot De Werf, voelde die weerstand en besloot het anders aan te pakken. Het resultaat: gemotiveerde medewerkers en mooie digitale strooiroutes die makkelijk overdraagbaar zijn.

Ouwerkerk: “Toen we twee jaar geleden het digitale routesysteem introduceerden, was dat met de beste bedoelingen. Natuurlijk kennen mensen die routes op hun duimpje, maar als er iemand ziek wordt, of een route verandert, dan is het toch handig als het vastligt. Maar veel van onze medewerkers vonden het maar niets. Doen we het verkeerd dan, vroegen sommigen zich af. Dus toen het systeem in de opstartfase nog niet vlekkeloos liep, riepen ze meteen: zie je wel!”

Lokale details

Ouwerkerk besloot voor dat winterseizoen te stoppen, en in het voorjaar te investeren in zijn mensen. “Met elke chauffeur zijn we samen hun route gaan rijden, elke meter ervan. Dus wanneer de chauffeur zei: Hier moet je eigenlijk naar rechts, dan kun je dat stukje ook nog even meepakken, dan noteerden we dat. Terug op de werf namen we een bakje koffie en gingen dan samen achter de computer zitten. Zo voerden we de hele route in Jewel Gladheid in, met al die lokale details.”

Gemotiveerd en betrokken

Het resultaat was dat de medewerker direct kon zien dat er iets gedaan werd met zijn kennis. “Afgelopen winter liep het prima, en de chauffeurs zijn een stuk gemotiveerder”, merkt Ouwerkerk. “Ze voelen zich betrokken en serieus genomen. En ze zien nu ook in dat het toch wel heel makkelijk is dat het overdraagbaar is.” Dat was wel even een investering, ook voor Ouwerkerk zelf. Om te beginnen dus dat samenrijden van al die routes, wat veel tijd kost, en jaarlijks herhaald moet worden. “Aardig bij-effect daarvan is dat ik heel Den Haag nu op mijn duimpje ken, terwijl ik er niet eens vandaan kom. Alleen dat al levert me respect op bij mijn medewerkers.”

A-la-minute wijzigingen

Daarnaast moest hij zich goed verdiepen in de werking van Jewel. “Dat zorgt dat ik alle aanwijzingen van de chauffeurs a la minute kan verwerken. Nu is het zo ver dat wanneer een chauffeur na zijn dienst meldt dat er ergens een fietspad is afgesloten, ik dat gelijk kan verwerken. De volgende avond krijgt hij, of degene die hem vervangt, dus meteen een vers aangepaste route mee!”

Gebruik hun kennis!

Het advies van Ouwerkerk aan andere afval- en veegbedrijven is helder: “Investeer in je mensen. Zet zelf je kaders, maar maak gebruik van hun kennis, betrek ze erbij, geef ze invloed, neem ze serieus. Dat is de beste manier om ze te motiveren. En of dat nou voor strooidiensten, veegwerk of afvalinzameling is, dat maakt eigenlijk helemaal niet uit!”

Gerelateerde berichten