•  

Jewel bespaart Utrecht veel moeite

» Jewel bespaart Utrecht veel moeite

Jewel bespaart de Utrechtse afvalinzameling veel tijd, geld en moeite

Alle ondergrondse afvalcontainers op een kaart, dat is de grote droom van Tom de Paauw, senior medewerker bedrijfsbureau bij de afvalinzameling van de gemeente Utrecht. En Jewel helpt hem daarbij. “We hebben wel lijsten met op welke kruispunten containers staan, maar daarmee staan ze nog niet op de kaart”, aldus Paauw. “Daarom gaat nu iemand fysiek al die kruispunten langs, met een Jewel-tablet in de hand, om precies een stipje te zetten op de straathoek waar de container staat.”

Routes optimaliseren

Kaarten werken namelijk veel handiger dan die lijsten, vindt Paauw. “Je kunt dan veel efficiënter gaan plannen.” Als de containers op de kaart staan, kunnen ze de inzamelroutes optimaliseren met Jewel Orders. En daarna wil hij de commerciële klanten en grofvuilopdrachten ook in gaan voeren. “Al met al kunnen we door te digitaliseren minder auto’s en personeel inzetten, dat levert een forse besparing op voor de operatie! Maar voor mij is de grootste winst dat ik eenvoudig en snel de meest slimme planningen kan maken.”

Experimenteren met tablets

Utrecht werkte al ruim 10 jaar met Jewel voor de huis-aan-huis-inzameling. “Daar genereert Jewel Inzameling de kaarten, maar die printen we tot nu toe nog uit en geven we mee aan de chauffeur. Dus we zijn daarin nog niet helemaal gedigitaliseerd. We proberen sinds kort wat te experimenteren met tablets die we aan de chauffeurs meegeven. We doen dit zorgvuldig, omdat we een redelijk oud personeelsbestand hebben, en die vinden die digitalisering maar lastig. ‘We doen het al 25 jaar zo, waarom moet het nu ineens anders?’, zeggen ze dan. Maar uiteindelijk zullen ze er toch mee moeten werken.” De Navigatie APP is zo eenvoudig in gebruik, zonder al te veel knopjes, dat hij geschikt is voor de meeste buitendienstmedewerkers.

“Voor mij is de grootste winst dat ik snel de meest slimme planningen kan maken.”

Goed meedenken

Paauw heeft hoge verwachtingen van de toekomst. “Het is nu even een hoop werk om het bronbestand in orde te krijgen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het daarna prima zal werken. Aan Jewel zal het niet liggen in elk geval. Ik kan altijd bellen of mailen en dan reageren ze supersnel. Ze geven ons de gelegenheid om dingen uit te proberen, en denken goed mee hoe we dingen handig aan kunnen pakken.”

 

“Ik ben zeker fan!”

En dan werkt Utrecht straks met optimale routes, allemaal op de kaart. “Dat vind ik het allermooiste aan Jewel, dat ze werken met kaartmateriaal als basis in plaats van lijsten. Dat is de beste manier om routes te optimaliseren. Ik kan het aan andere gemeentes van harte aanbevelen. Ja, ik ben zeker fan!”

“Kaartmateriaal is de beste manier om routes te optimaliseren”

“Jewel denkt goed mee”

 

Gerelateerde berichten