•  

Van de Haar loopt met Jewel voorop

» Van de Haar loopt met Jewel voorop

Duurzame onkruidbestrijding is al zo’n 20 jaar een speerpunt voor de Van de Haar Groep, vertelt projectleider Gerhard van Grootheest. En sinds vijf jaar doen ze dat met hulp van Jewel. Daarbij helpen de bedrijven elkaar in de ontwikkeling van een perfect systeem.

“We zijn al jaren bezig met alternatieven voor gebruik van chemische middelen. Zo hebben we de Wave-machine ontwikkeld die onkruid bestrijdt met heet water”, aldus Van Grootheest. Zo’n machine is echter te duur om een machinist rondjes te laten rijden en voor de voet weg te laten werken. “Je moet werken op beeldkwaliteit, dus je zal je de machinist gericht moeten sturen. Daarom we zijn al jaren geleden overgegaan op schouwen door de uitvoerders. Dan maakten we lijstjes in Excel met straatnamen die de machinist kon volgen en afvinken”, herinnert Van Grootheest zich. Directeur Peter van de Haar vult aan: “Ooit begonnen we met het 100.000-stratenboek!”

Schouw digitaal vastleggen

Van Grootheest: “Later nog zetten we toegeleiders in die voor ons schouwden. Maar op een gegeven moment kwamen we tot de conclusie dat dit digitaal moest kunnen, in GIS. Zo kwamen we in contact met Jewel, die waren gespecialiseerd om GIS-gegevens op kaarten om te zetten in de meest efficiënte routes.”

Schouwers gebruiken Jewel nu om exact aan te geven waar en wanneer een machinist onkruid moet bestrijden. De machinist krijgt een tablet mee en weet zo precies waar hij wel en niet moet zijn. Waar voorheen een machinist het nog weleens te goed wilde doen, en daardoor in een wijk bleef hangen terwijl in een andere wijk de onkruidgroei uit de hand liep, is nu altijd duidelijk wat er moet gebeuren. De schouwer kan foto’s toevoegen om zaken te verduidelijken, en de machinist kan een foto toevoegen als een locatie is afgewerkt.

“De machinist krijgt een tablet mee en weet zo precies waar hij wel en niet moet zijn. “

Onmisbaar hulpmiddel

Van de Haar wil overigens wel toegeven dat een gemotiveerde machinist het nog altijd belangrijker is dan Jewel. “Jewel is voor hem een hulpmiddel”, zegt hij. “Maar het is onmisbaar als die goede machinist ziek wordt of op vakantie gaat. Met Jewel kunnen we die dan probleemloos vervangen.”

Niet alleen voor de schouwer en de machinist is Jewel makkelijker, ook de opdrachtgever krijgt meer inzicht. Hij kan inloggen of krijgt een printscreen met de punten waar onkruid bestreden zal worden. Het bedrijf vindt Jewel zo handig, dat ze het gebruik niet willen beperken tot onkruidbestrijding. Van de Haar: “We willen het ook in gaan zetten voor schoffelen en zwerfvuil.”

 

Software die aansluit bij de praktijk

In de loop van de jaren heeft de Van de Haar Groep steeds meegedraaid in de ontwikkelingen bij Jewel. “De samenwerking bevalt ons uitstekend”, vertelt Van Grootheest. “Wij mogen nieuwe ontwikkelingen altijd als eerste uitproberen, en helpen mee om de kinderziektes eruit te halen. Dan geven we tips: zou dit niet handiger zijn, of als we het zó doen, is het dan niet nog efficiënter? Zo was in een eerdere versie van de digitale kaart het noorden altijd boven. Met als gevolg dat je gespiegeld moest denken als je naar het zuiden rijdt, en dat kan niet iedereen zomaar. Dus toen hebben we gesuggereerd om de kaart meedraaiend te maken. Ook hebben we gevraagd of er een extra laag in de kaart kan die aangeeft wat openbaar terrein is en wat privé of van een bedrijf is. Zo weten machinisten die niet zo bekend zijn in een wijk waar ze kunnen stoppen met onkruid bestrijden.”

Van de Haar vindt het bijzondere van Jewel dat ze snappen waar het over gaat. “In de automatisering heb je de computernerds, en in het groenvak denken we heel anders. Maar omdat de mensen van Jewel uit het groenvak komen, gaat dat prima.”

“Wij mogen nieuwe ontwikkelingen altijd als eerste uitproberen”

“Het bijzondere van Jewel is dat ze snappen waar het over gaat

Gerelateerde berichten