•  

Omrin plant routes automatisch

» Omrin plant routes automatisch

Grofweg bij zo’n 200 routes (bestaand uit 4 seizoensvarianten) is planningssoftware rendabel, heeft Klaas Betten van Omrin becijferd. Aan dat aantal komt hij makkelijk. Voor de Noordelijke afvalinzamelaar beheert hij dagelijks rond de 1300 routes. “Zonder de planningssoftware van Jewel zou me dat niet lukken. Daar zou dan vijf tot zes man voor nodig zijn.”

Betten is als planner bij Omrin verantwoordelijk voor alle inzamelroutes in 18 gemeenten. “Dagelijks ben ik bezig om voor de verschillende fracties de routes aan te passen en te optimaliseren.” Afhankelijk van het soort afval gaat dat per dag om restafval, per week om GFT, per maand om grofvuil en per kwartaal om chemisch afval. “Ik ben daar elke dag mee bezig, nu ben ik bijvoorbeeld al de routes aan het aanpassen aan de feestdagen in 2015.”

routeindeling

Met de hand plannen ondoenlijk

Betten kan zich nog herinneren dat er met de hand werd gepland. “Dan moet ik terug tot begin 2000, we zetten toen de routes in Excel-bestanden. Aanvankelijk voor de gemeente Leeuwarden, later kwam daar de gemeente Heerenveen bij. Toen in een rap tempo de andere 16 Omrin-gemeenten volgden, bleek dat niet meer te doen.” Omrin ging toen als een van de eersten de planningssoftware van Jewel Inzameling gebruiken.
“Dat was zo rond 2002”, weet Betten nog. “We werkten op de afdeling planning toen met een mannetje of zes. Nu doe ik alles alleen.”

Voordelen digitale routes

Behalve de efficientieslag die Omrin heeft kunnen maken, ziet Betten nog meer voordelen van de planningssoftware. “De informatie over de routes is voor iedereen beschikbaar. Met een toegangscode kan iedereen er bij, op elke werkplek. Ook als ik er niet ben’’, zegt hij. “Daardoor hoeft het werk bij mijn afwezigheid niet stil te liggen en kunnen eventuele problemen op elk moment worden opgelost, ook door anderen. Een ander voordeel is de centrale opslag en niet lokaal op een schijf. Daarmee ontloop je het risico dat data eventueel verloren kan gaan.”

Systeem met meerdere parameters

Digitaal planning is ook een stuk makkelijker, vindt Betten. “We kunnen digitaal met polygoon een gebied omcirkelen en het systeem rekent uit hoeveel tijd en wagens ik nodig heb om in dat gebied het afval in te zamelen.” De software kan die rekensom maken, weet hij, op basis van meerdere parameters. “Zoals gemiddelde snelheid van een wagen, lengte van een route, het aantal containers dat geleegd moet worden, de lengte van een straat, hoeveel een auto kan laden, het gewicht in de containers of hoe vaak een wagen naar de stort moet.”

De mogelijkheden zijn eindeloos, zegt Betten. “Het kan namelijk voor hele gebied en per dag, maar ook nog eens voor de verschillende facties. Van de totale tijd maak ik ongeveer 8 uur zodat de chauffeurs een volle werkdag hebben. Het systeem geeft dan aan hoeveel aansluitingen, woningen er op die dag vallen. Met de hand zou zo’n planning gewoon niet te doen zijn.”

Digitaal versus papier

Als de routes eenmaal zijn ingepland kunnen alle adressen met een druk op de knop in een Excell-bestand worden gezet, vertelt Betten. “Op basis daarvan maak ik de afvalkalender voor een gebied of gemeente. Dat heeft als voordeel dat ik niet meer hoef te knippen en te plakken, met alle kans op fouten van dien. Het is bovendien makkelijker en gaat ook nog eens sneller. We maken op jaarbasis 270.000 afvalkalenders, ik zie me dat nog niet met de hand doen.”

Als ander pluspunt noemt Betten dat hij de routegegevens in de tablet van de chauffeur kan zetten. “Die weet daardoor precies waar hij naar toe moet en hoe hij moet rijden. Dat is vooral handig voor de inhuurchauffeurs die de avondroutes rijden”, vindt hij. “En behalve die voordelen hoeven we door de digitale routeplanning geen papier meer te archiveren. Omdat er daardoor veel minder handling is, hoeft er minder werk te worden gedaan. En ook niet onbelangrijk: nu alles digitaal is, kunnen burgers heel makkelijk gegevens via internet opvragen.”

Eigen app

De burgers van de 18 gemeenten worden ook nog eens op hun wenken bediend met de speciaal door Omrin ontwikkelde app. “De afvalkalender en daarmee de routeplanning is met die app gekoppeld. Mensen krijgen op hun smartphone automatisch een seintje wanneer welke container aan de weg moet.” De app voorziet ook in andere informatie, zegt Betten. “Zoals de openingstijden van de milieustraten en welke afvalsoort bij welke fractie hoort. Het is een heel uitgebreide app die door de koppeling met de planningssoftware van Jewel ook nog eens heel praktisch is.”

Ook interesse in Jewel Inzameling? Kijk op Afvalinzameling, of neem contact op met Dennis van Poppel, commercieel manager: dvpoppel@nmpo.nl of 06-1535 4165.

 

Gerelateerde berichten