•  

Wolterinck hielp Jewel Onkruid verbeteren

» Wolterinck hielp Jewel Onkruid verbeteren

In 2015 deed Wolterinck, gespecialiseerd in onkruidbeheersing en boom- & groenvoorziening, mee aan een proef met de nieuwe app van Jewel Onkruid. Met deze app kan de gebruiker een werkopname maken, het werk plannen of via een tablet ter plekke uitvoeren. Jewel maakte graag gebruik van praktijkervaringen bij Wolterinck om de app te verbeteren.

Ivo de Groot, algemeen directeur bij Wolterinck: “Wij wilden graag zien of de Jewel-app voor ons een meerwaarde zou hebben. Het leek ons heel handig als onze uitvoerders per auto snel het werk kan opnemen. Ook leek het me makkelijker om een digitale werkplanning te maken en die aan de jongens mee te geven via zo’n app. Maar dan moet het wel werken, dus we deden graag mee aan de proef.”

Punten zetten per werksoort

In de eerste versie van de app kon de werkopnemer alleen maar punten zetten. “Als verbeterpunt hebben wij aangegeven dat we dat graag zouden onderscheiden per werksoort”, vertelt De Groot. “Het maakt namelijk nogal wat uit of het in een goot is, bij een obstakel, of rond een element. Dat heeft consequenties voor de manier waarop je het onkruid moet aanpakken: met handwerk, heet water of hete lucht bijvoorbeeld. Nu kun je in de app meteen kiezen uit een top-5 als je je punt zet. In twee tikken ben je klaar.”

Gebieden selecteren via polygoon

Een ander punt dat De Groot graag toegevoegd zag, was de mogelijkheid een gebied te selecteren via een polygoon. “Zo kunnen we bijvoorbeeld iemand op pad sturen voor de werkopname in een bepaald gebied. Of we kunnen per gebied de machinist aan het werk zetten.”

Verbeterde interface

Een derde verbeterpunt dat De Groot inbracht voor de Jewel Onkruid-app was de interface. “Je kunt nu makkelijker terugbladeren en de bewerkingen gaan veel simpeler.”

Prettige samenwerking

De Groot is erg tevreden over de samenwerking met Jewel. “Ze zijn open en to the point, en we helpen elkaar bij het informeren van onze opdrachtgevers. Ook de ondersteuning was heel netjes en adequaat. Dat mag ook best wel eens gezegd worden”, vindt De Groot. “We moeten het nog in werking zien, dat komt zeer binnenkort. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het allemaal goed is nu!”

Meer weten? Neem contact op via info@jewel.eu of bel met Jeroen van Ammers, consultant BOR, 06 1060 1444.

Gerelateerde berichten